St. Halvards kennel

Om Kooikerhunden

img_3079Kooikerhunden er en gammel hollandsk rase. Opprinnelig var Kooikeren en arbeidshund som ble brukt både som vakthund, rotte- og musejeger, men fremfor alt arbeidet den som fuglefangerens medhjelper. Den er oppkalt etter fellen som ble brukt til å fange villender i. (Sitat fra Norsk Kooikerklubb.)

Kooikerhunden er liten og velproposjonert. Kvikk, kjærlig og lærenem. Tålmodig og hardfør, tåler et skiftende klima. Dyktig svømmer, jakter på mus og lemen, en god gårdshund. Selvrensende, like ren kort tid etter en tur. Uinteressert I fremmede, men oppmerksom mot eierens venner. Glad i barn, hvis det blir en del av oppdragelsen. Passer godt både til agility, spor, triks og som besøkshund. Lydløs, bjeffer lite bortsett fra når den får los av noe uventet. Rolig inne, kvikk ute. Elskelig hunderase! Familie hund. Blir med på hva som eier foreslår, viser interesse! Liker som regel ikke å hilse på hunder når den er i bånd. Eller nærkontakt, uten å ha en rømningsvei.

Forteller med stemmen om det er noe den savner eller ønsker. Står alltid klar! Blir med overalt, kvier seg ikke. Desto mere den blir presentert for, jo tryggere blir den. Passe størrelse. Lite pels stell! Lett å klippe klør, pusse tenner på, hvis dette bli tilvendt som en kosestund. Løper ikke vekk på tur, holder seg til flokken. Følger eierens rutiner, uansett om eieren er gammel eller ung.

Vakre øyne som sier mye med blikket! Kontaktsøkende. En spennende hund å jobbe med!