St. Halvards kennel

Besøksvenn med hund

Legg igjen en kommentar

img_3635Belle og Jeg har i oktober 2016 blitt en godkjent ekvipasje, som besøks venner for Røde Kors.

Vi har fått en grundig utdannelse, både av Røde Kors og av «verdens beste» hunde instruktør! Etter 3 skyggebesøk er jeg klar, en spennende tid ligger foran oss!

1.11.2016 gikk vi på besøk for første gang til vår vert som tok imot oss med åpne armer. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Fra Nyhetsbrev Norsk Kooikerklubb nr.3 2016:

Drømmen som gikk i oppfyllelse!  Besøkshund for Røde Kors

Å velge en ny rase etter 35 år med hunder, har gjort livet enda mer spennende! Vi følte et like stort ansvar som den gang vi fikk vår første hund. Desto mer vi ble kjent med rasen, jo mer ble vi bevisste på hvor viktig det er å sosialisere henne. Målet ble å få en hund som er glad i mennesker, i barn og å få en trygg hund, en bestevenn. Tanken om å gjøre noe for andre har ligget å ulmet. Hvis dette kunne kombineres med opplevelser sammen med Belle måtte det være topp! Valget falt på ”frivillig besøksvenn med hund” for Røde Kors!

Det første som må til er å følge forskjellige kurs i regi av Røde Kors. Når dette er gjort finnes det mange aktiviteter å velge mellom. For å bli besøksvenn med hund, kreves det aller først at hund, eier og kursleder møtes, for en første godkjenning av hunden. Deretter må ekvipasjen bli godkjent etter fullført kurs i regi av Antrozoologi Senteret. Det vil si: 2 helgekurs, drøye 30 timer med dyktige kurs lærere og egen hund. Uansett om hund og fører blir godkjente eller ei, vil kurset og den mentale testen knytte hund og eier enda bedre sammen.

De fleste blir besøksvenner på sykehjem, noen tildeles én besøksvert, andre besøker en gruppe. Belle og jeg ble anbefalt å bare besøke én. Selv om hun klarte prøven med glans ER hun en Kooikerhund! Litt forsiktig, i en ny situasjon. Gleden er stor når ekvipasjen kommer på besøk! Den demente kvikner til, den ensomme får en god venn. Klapp og kos, øyne som møter blikk og viser hengivenhet. I det Røde Kors genseren iføres og hunden får på sitt skjerf, er man en ”Røde Korser” med taushetsplikt, et medmenneske som er der for andre. En stor og givende oppgave!

Hilsen fra
Margrethe Basberg Aanestad og Moonhaven Princess Belle

IMG_3855

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s